Luontevan tarina

luonteva - pieni pala luonnollisuuttaLuonteva on saanut alkunsa vuonna 2015 pihasaunamme lauteilla. Suomalaisen elämässä suuressa roolissa on sauna, onhan siellä perinteisesti koettu ikimuistoisia hetkiä, synnytetty lapsia ja tehty isoja päätöksiä. Meidän omassa saunassamme oli ollut käytössä jo kauan omatekoiset saunasaippuat ja kerran lempeissä löylyissä ajatus lähti lentoon.Sopiiko nestemäiset suihkugeelit  vanhaan ja perinteiseen saunakulttuuriin? Haluaisivatko muutkin käyttää vanhaan tyyliin tehtyjä palasaippuoita? Yrityksemme lähti liikkeelle siis pienestä saippuapalasta ja käsillä tekemisen ilosta.Toiminnassamme korostuu pohjalaiset luonteenpiirteemme yritteliäisyys, periksi antamattomuus, ahkeruus ja kunnianhimo. Kertoohan vanha sananlaskukin jotain meistä pohjalaisista ihmisistä.”Kohtalaasta yritetähän mutta priimaa pakkaa tulemahan!”Haluamme vaalia perinteistä käsityötaitoa tuomalla sen nykyajan tuotteisiin. Tarjoamme ekologiset, luonnonmukaiset ja käsin valmistetut tuotteet, näitä arvoja kunnioittaville asiakkaillemme. Pikkuinen pajamme on täynnä intohimoa ja rakkautta sekä aitoa halua vaikuttaa maailmanmenoon tarjoamalla vaihtoehdon massatuotannolle.Rakkaudella käsin tehty – juuri Sinulle!

Vuonna 2020 koronan iskiessä jouduimme unohtamaan messut sekä muut sisätiloissa järjestettävät myyntitapahtumat koronarajoitusten takia, joten oli aika miettiä uusia myyntikeinoja. Niinpä aloimme järjestämään muiden torikauppiaiden kanssa ulkona olevia Suurtoripäiviä, joita järjestetään ympäri Suomen. Luonteva kiertää pääsiäisestä lokakuun loppuun Suurtoripäivien mukana ja myyntipäiviä ulkona kertyykin reilu sata päivää vuodessa. Marras-joulukuussa kierrämme joulun myyntitapahtumia. Myyntipäivien lisääntyessä Henna-Stina astui kuvioon ja alkoi hoitamaan verkkokauppaa ja Luontevan somekanavia, jotta Eija ja Marko saavat keskittyä tuotteiden valmistukseen sekä myyntiin.

Luonteva sai aikanaan alkunsa palasaippuoista, mutta tällä hetkellä erilaiset voiteet ovat tuotteita joita eniten valmistetaan. Kuten Ämmin pihkavoide ja Pärrän pakurivoide jotka muuten ovat saaneet nimensä Eijan lappalaisesta suvusta. 

Luonteva oli alkuun harrastus päivätöiden ohella, mutta nyt jo useamman vuoden työllistänyt täysipäiväisesti meidät molemmat. Tänä päivänä tuotteemme valmistetaan edelleen käsityönä oman perheen kesken pienessä pajassamme Vetelissä. 

Shopping Cart
Scroll to Top