Pesupähkinät 400g

10.00

  • Toimituskulut 5,90€ alle 60€ tilauksiin, yli 60€ tilaukset ilman toimituskuluja.

Varasto loppu

400 g pesupähkinöitä, ei sisällä pesupusseja.

OneCert European Organic Regulations (EU 2092/91) sertifioitua laatua ja luonnonmukaista maataloustuotantoa.

Pesupähkinä Sapindus Mukorossi

1. Aito kasvikunnan pesevä aine
2. Ympäristöystävällinen
3. Sopii tensidiallergisille
4. Mieto iholle, ei kuluta tekstiilejä

Pesupähkinä (Sapindus Mukorossi) on peräisin Intian pohjoisosasta. Sitä on käytetty pesu- ja puhdistusaineena vuosisatojen ajan. Kuoret sisältävät saponiineja, erittäin tehokkaita yhdisteitä, joita kasvi tuottaa suojautuakseen tuhoeläimiltä. Saponiineilla on erinomainen puhdistusvoima. Pesupähkinät ovat vaalean- tai tummanruskeita, kuivia tai tahmeita ja niiden kovuus vaihtelee. Pesupähkinöiden kuoret soveltuvat mainiosti käytettäviksi pyykinpesukoneessa. Joutuessaan veteen ne muodostavat saippualiuoksen, joka vaahtoaa kevyesti. Pesupähkinöiden hyvät ominaisuudet tekevät niistä sopivia myös muihin käyttökohteisiin.

Jos pesupähkinöiden kuoria keitetään vedessä, tuloksena on bakteerien kasvua ehkäisevä liuos, joka soveltuu hyvin kodin yleispuhdistusaineeksi. Erityisesti allergioista tai neurodermatiitista kärsivät henkilöt, jotka eivät siedä tavallisten pesuaineiden kemikaaleja, löytävät pesupähkinöistä todella suositeltavan vaihtoehdon.

Pesupähkinät ovat uusiutuva luonnonvara, joka ei kuormita vesistöjä ja meriä, kuten tavalliset pesuaineet. Käytön jälkeen pesupähkinän kuoret voidaan kompostoida ja ne ovat täysin biohajoavia.

Käyttö

Yhteen konepesukertaan tarvitaan 7-10 g pesupähkinän kuoria (4-8 kuoren puolikasta), jotka murskataan jotta saponiinien liukeneminen veteen tehostuu. Laita kuorimurska mukana tulevaan puuvillapussiin, sulje se ja laita suoraan pesukoneen rumpuun pyykin joukkoon. Pesupähkinöiden pesuteho vastaa tavallisen pyykinpesuaineen tehoa, mikäli pyykki on normaalisti likaantunutta. Öljy- ja rasvatahroihin suosittelemme esikäsittelyä sappisaippualla.

Pesupähkinät soveltuvat kaikkiin veden lämpötiloihin, myös villan ja silkin hienopesuun. Jos käyttämäsi vesi on kovaa ja käytät tavallisesti vedenpehmentäjää, se on hyödyllistä vastakin.

Pesupähkinät pesevät hellästi värilliset tekstiilit niitä haalistamatta. Valkoisille tekstiileille on hyvä käyttää silloin tällöin valkaisuainetta (natrium perkarbonaattia).

Pesupähkinät tekevät pyykistä ihanan pehmeää eikä erillisiä pyykinhuuhteluaineita tarvita. Pesupähkinät ovat tuoksuttomia. Jos kaipaat pyykkiin raikasta tuoksua, lisää muutama tippa eteeristä öljyä pyykinhuuhteluaineen lokeroon.

Pesupähkinä Sapindus Mukorossi

Shopping Cart
Scroll to Top