Merenneidon pesupähkinät

5.00

Pesupähkinä pyykinpesuun, ei kuormita vesistöjä ja meriä, kuten tavalliset pesuaineet.

Varasto loppu

tuotetunnus (SKU) LUO415 Osasto:

Kuvaus

Pesupähkinä (Sapindus Mukorossi) on peräisin Himalajan vuoristoalueelta, jossa ne kasvavat luonnonvaraisina. Intiassa ja Nepalissa pesupähkinöitä on käytetty jo satojen vuosien ajan pyykinpesuun ja henkilökohtaiseen hygieniaan. Keräys tapahtuu hellävaraisesti, jopa satoja vuosia vanhoja puita vahingoittamatta. Koko tuotantoprosessi on luonnonmukainen, energiaa säästävä ja vuorovaikutuksessa yhdessä luonnon ja paikallisten ihmisten kanssa. Pesupähkinät ovat uusiutuva luonnonvara, joka ei kuormita vesistöjä ja meriä, kuten tavalliset pesuaineet.

Merenneidon pesupähkinät ovat OneCert European Organic Regulations (EU 2092/91) sertifioitua laatua ja luonnonmukaista maataloustuotantoa

Käyttö

Yhteen konepesukertaan tarvitaan 7-10 g pesupähkinän kuoria (4-8 kuoren puolikasta), jotka murskataan jotta saponiinien liukeneminen veteen tehostuu. Laita kuorimurska mukana tulevaan puuvillapussiin, sulje se ja laita suoraan pesukoneen rumpuun pyykin joukkoon. Pesupähkinöiden pesuteho vastaa tavallisen pyykinpesuaineen tehoa, mikäli pyykki on normaalisti likaantunutta. Öljy- ja rasvatahroihin suosittelemme esikäsittelyä sappisaippualla.

Pesupähkinät soveltuvat kaikkiin veden lämpötiloihin, myös villan ja silkin hienopesuun. Jos käyttämäsi vesi on kovaa ja käytät tavallisesti vedenpehmentäjää, se on hyödyllistä vastakin.

Pesupähkinät pesevät hellästi värilliset tekstiilit niitä haalistamatta. Valkoisille tekstiileille on hyvä käyttää silloin tällöin valkaisuainetta (natrium perkarbonaattia).

Pesupähkinät tekevät pyykistä ihanan pehmeää eikä erillisiä pyykinhuuhteluaineita tarvita. Pesupähkinät ovat tuoksuttomia. Jos kaipaat pyykkiin raikasta tuoksua, lisää muutama tippa eteeristä öljyä pyykinhuuhteluaineen lokeroon.